Kan litteratur bryte grenser?

[mk_image src=»https://fodtfri.no/wp-content/uploads/2018/05/IMG_0596.jpg» image_size=»full» desc=»Nancy Herz, Iram Haq, Nazneen Khan-Østrem, Namra Saleem, og Martine Næss Johansen i samtale med Shabana Rehman Gaarder om personlige, kunstneriske og politiske erfaringer knyttet til litteraturen og dens kraft til å skape større forståelse og ytringsrom.»][mk_padding_divider]

Bilder fra samtalen som Født Fri leder Shabana Rehman Gaarder ledet.

Panelet besto av forlagsredaktør Nazneen Khan-Østrem, forfatter Nancy Herz, journalist Namra Saleem, forfatter Martine Næss Johansen og filmskaper Iram Haq.

Diskusjonen gikk rundt litteratur og dens kraft til å skape større forståelse og ytringsrom. Arrangementet ble satt opp i forkant av årets Future Library Handover Ceremony: Elif Shafak og Future Library: Samtale med Elif Shafak!

– Litteratur er fortellinger som gjør deg mindre fremmed i verden. Det var en etterlengtet sammensetning av mennesker i dette panelet, som jeg tror mange flere i vårt samfunn ville hatt glede av å høre refleksjonene til. Kvinnene vi hørte betraktningene til, er noe flere mennesker med grenseløse identiteter, verdensborgere, vil høre mer av. Jeg håper det blir flere slike møter, sier Shabana Rehman.

Fra Marte Storbråten Ytterbøe / Deichman om samarbeidet med Født Fri: Tusen takk til Shabana Rehman Gaarder som ledet samtalen på Deichman Hovedbibliotek med stor innsikt og kloke spørsmål. Hun er en modig stemme i den norske offentligheten og vi er svært stolte over et slikt arrangement med en samling pionerer i det norske kulturlivet. Rehman Gaarder og panelet er flotte rollemodeller som baner vei for nye generasjoner, og inspirerer unge mennesker til å bruke ytringsfriheten sin og til å stå for den de er. Deichman takker Født fri og Shabana Rehman Gaarder for gode samarbeidet og for deres engasjement i Future Library, litteraturen og biblioteket. Vi ønsker dere hjertelig velkommen tilbake til oss.