Statsminister Erna Solbergs personlige hilsen til Født Fri

[mk_padding_divider]

Statsminister Erna Solbergs hyggelige gratulasjoner til Født Fris administrasjon og leder Shabana Rehman, og til Født Fris Hederspris vinner Azra Gilani.

Kjære alle sammen!

Gratulerer med stiftelsen Født Fri og nye kontorlokaler. Det er en milepæl at det etableres en organisasjon eller en stiftelse av minoritetskvinner, eller av kvinner hvis foreldre innvandret til Norge, som skal ta opp kampen mot undertrykkende skamkultur, æreskultur, og skape et felleskap for alle de som har gjort dette enkeltvis i løpet av årene.

For det er mange som har stått frem i denne kampen, men ofte blitt stående alene, og kanskje i krysspress av hets, uten et hjelpeapparat og andre å snakke med.

Født Fri kan bidra til å være nettopp det hjelpeapparatet, det støtteappparetet, den muligheten til å ha noen andre å snakke med, hvis debatten blir for høy, for høylydt, for vanskelig, og for tung og truslene dukker opp.

Jeg har også lyst til å sende en særlig hilsen til Født Fri-adminstrasjonen. I dagliglivet så er det jo dere som skal gjøre mesterparten av denne jobben, gratulerer med et ærefullt oppdrag.

Tusen takk også til Shabana Rehman, som er en av de kvinnene som har stått fremst i debatten om skamkultur, holdninger mot kvinner i minoritetsmiljøer, og som har gjort det med humoristisk og litt ironisk vri, som gjorde at hun nådde tidlig ut til veldig mange på en annen plan, enn kanskje vanlige samfunnsdebattaner har. Så er du også en vanlig samfunnsdebattant i noen saker. Du har gjort en kjempeinnsats, og jeg er glad for de årene jeg har kjent deg, jeg har sett en dame med stor tæl i, og som er en rollemodell tror jeg for mange av de som kommer etter. Men det er tøft å være en av de aller første.

Og så ikke minst få lov å gratulere med første Født Fri Hedersprisen til Azra Gilani, jeg synes det er flott at man klarer å honorere arbeid som går over generasjoner. Det er nemlig slik at skal man sloss mot æreskulturen, mot skam, så må man og så ha med seg foreldregenerasjonen, og du har vist vei og retning, slik at dine barn kan velge en frihet som er annerledes enn mange andre av dine medsøstre som kom fra pakistan til Norge, så gratulerer så mye , og lykke til med stiftelsen!

[mk_padding_divider]